Nederland elektrificeert in een snel tempo. Daarbij is een centrale rol weggelegd voor accu’s en batterijen. Maar als bij de installatie of het gebruik daarvan iets mis gaat, kan er brand ontstaan. Een brand die bovendien niet gemakkelijk te blussen is. Hoe gebruikt u uw apparaten veilig?
Accu’s en batterijen zitten tegenwoordig overal in. In apparatuur, gereedschappen, telefoons, voertuigen, maar ook in zonnepanelen en energieopslagsystemen. Ook in uw bedrijf bevinden zich waarschijnlijk meerdere batterijen en accu’s. Door de toename in elektrische apparatuur neemt het brandrisico toe. Besteed daarom eens extra aandacht aan een veilige omgang met apparatuur in uw bedrijf. Waar kunt u aan denken?
Niet zelf blussen
Als een accu vlam vat, is die brand moeilijk te blussen. Bovendien komen er gassen en rook vrij die extreem giftig zijn. Houd daarom bij brand afstand, grijp niet zelf in. Bel 112 en laat het blussen over aan professionals. Zorg er verder voor dat een brand altijd snel gedetecteerd wordt, bijvoorbeeld met een brandmeldsysteem dat verbonden is met uw smartphone of rookmelders met doorschakeling naar een meldkamer.
Risico’s analyseren en verzekeren
Bij een brand kan de schade groot zijn omdat gebouw en inventaris in vlammen kunnen opgaan. En als uw bedrijf vanwege de brand een tijd stilligt, daalt uw omzet terwijl uw bedrijfskosten doorlopen. Niet zelden is een grote brand het einde van een onderneming. Brand voorkomen is daarom uitermate belangrijk. Maar als er toch iets gebeurt, wilt u kunnen rekenen op vergoedingen van uw verzekeraars. Breng dus samen met ons de risico’s van brand in kaart en bespreek de verzekeringsoplossingen. Neem daarvoor contact met ons op.
Tel. | 010 - 202 7870 |
Fax | 010 - 421 4082 |